MELLE – Deze week opende Lidl Belgium een nieuwe winkel in Melle, meteen ook de grootste vestiging van heel Vlaanderen. Een veertigtal mensen heeft er ook een job gevonden. Lidl Belgium heeft voor de komende drie jaar liefst 1.500 vacatures in de aanbieding.

Lidl was al langer vertegenwoordigd in Melle, maar de goed draaiende winkel was er een van de vorige generatie. De nieuwe sites baden in een zee van licht, hebben een vrij duurzaam karakter en beslaan veel grotere oppervlaktes. Het nieuwe warenhuis aan de Brusselsesteenweg heeft een oppervlakte van net geen 1.700 vierkante meter, tegenover amper 400 vierkante meter voor de vroegere en nu ook gesloten vestiging in Melle.

Volgens Isabelle Colbrandt van Lidl Belgium heeft Melle nu de grootste winkel van Vlaanderen. “Een gemiddelde winkeloppervlakte beslaat nu gauw 1.400 vierkante meter, Melle steekt daar nog een stuk bovenuit”, aldus Colbrandt. “Het is logisch dat we fors investeren in Melle, want ons klantenbestand is er sinds jaar en dag zeer trouw.”

Lidl Belgium, dat zijn hoofdzetel heeft in Gent, geeft geen investeringsbedrag vrij. Er wordt wel gecommuniceerd over vacatures. Liefst 500 per jaar, ofte 1.500 op drie jaar tijd. “Enkel en alleen het gevolg van onze grote groei en onze expansieplannen, ook nog in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Ninove en Eeklo”, aldus Isabelle Colbrandt.