GENT – Lightspeed, met Belgisch hoofdkantoor in Gent, heeft een kapitaalinjectie van 166 miljoen Amerikaanse dollar opgehaald. Met ook een Oracle Validated Integration-erkenning heeft het technologiebedrijf de wind in de zeilen.

De investering ondersteunt de groei van het Gentse team op het gebied van sales, marketing, support en productontwikkeling en helpt Omnichannel retail naar België te brengen. Verder draagt het bij tot de wereldwijde expansie van Lightspeed in reactie op de sterke marktvraag. In totaal werd reeds 292 miljoen Amerikaanse dollar in het van oorsprong Canadese technologiebedrijf geïnvesteerd.

“In de retail- en restaurantsector moeten bedrijven geoptimaliseerde en unieke klantenervaringen bieden om succes te boeken,” zegt Dax Dasilva, oprichter en ceo van Lightspeed. “Lightspeed is koploper in digitale transformatie. Dit is te danken aan ons krachtige en gebruiksvriendelijke platform.

Prestigieuze erkenning

Bovendien behaalde Lightspeed de Oracle Validated Integration. Dat is voor klanten een erkenning die aantoont dat producten werken zoals het hoort. Het betekent niet alleen dat het risico voor implementatie klein is, maar toont ook aan dat upgrades en onderhoud vereenvoudigd worden.

De erkenning dankt Lightspeed aan de succesvolle integratie van Lightspeed Restaurant met Oracle Hospitality OPERA Cloud Services. Hotel-restaurants kunnen voortaan zonder problemen de gast- en factuurgegevens tussen het managementsysteem van het hotel en dat van het restaurant doorgeven.

Wereldwijd gebruik

Lightspeed is momenteel actief in meer dan 100 landen en verwerkt jaarlijks voor meer dan 15 miljard Amerikaanse dollar aan transacties. Het platform biedt ondersteuning voor meerdere talen en valuta’s en wordt door bijna 50.000 klanten gebruikt. De technologie van Lightspeed leent zich bij uitstek voor winkel- en restauranthouders die hun processen willen vereenvoudigen en praktische inzichten willen putten uit complexe data.

Lightspeed werd in 2005 opgericht door Dax Dasilva en heeft kantoren in Canada, de VS en Europa. In België is Lightspeed vooral bekend van de kassasystemen voor horeca. Deze markt wordt bediend vanuit het Belgische hoofdkantoor in Gent.