DEINZE – Kippenkwekerij Lisabeth is in een joint venture gestapt met sectorgenoot Klaasen & Co uit het Kempense Ravels. Samen brengen ze een nieuwe Belgische kip op de markt die luistert naar de merknaam Gallux. “Ze is gekweekt met respect voor dier, milieu en consument”, klinkt het.

“Als families Klaasen en Lisabeth willen wij met Gallux een antwoord geven op de vragen van de hedendaagse consument. Die houdt van een betaalbaar eerlijk en heerlijk stukje kippenvlees.”

Gentse joint venture LKC Poultry

Daartoe richtten de bedrijven de joint venture LKC Poultry (Lisabeth Klaasen Concepts Poultry), met vestiging in Gent. Tony Klaasen, managing director bij Klaasen & Co: “Met LKC Poultry beheersen we de volledige keten. Al onze Gallux-kippen worden in onze broeierij geboren en op een dier- en milieuvriendelijke manier grootgebracht. Ze scharrelen vrij rond en krijgen natuurlijk daglicht. In onze eigen mengvoedereenheid produceren we zelfs eigenhandig het voeder. We controleren het hele proces, van ei tot bil. En kunnen dus met 100% zekerheid een respectvol gekweekte kwaliteitskip voorschotelen.”

LKC Poultry ging een samenwerking aan met gelijkgestemde partners. Samen met Chicken Masters uit Deinze, Delikip uit Zulte, Lammens uit Torhout en Pludis uit Bree werd een breed productengamma uitgewerkt, van braadkippen tot chipolata’s. Ze zullen verkrijgbaar zijn bij de kwaliteitsslager. Van 11 tot 13 maart stelt LKC Poultry het nieuwe project voor op de voedingsbeurs Taviola in Kortrijk Xpo.