GENT – Localicious biedt lokale producten aan via een webshopsysteem, en levert ze daarna aan huis. De ecologische bezorgdienst zag nog maar net het levenslicht in Antwerpen en West-Vlaanderen of er zijn al grootse plannen voor Leuven en Gent.  

Via Localicious kunnen er bij meer dan 14 verschillende leveranciers ecologische en lokale producten worden gekocht. Het aanbod strekt zich uit van groenten en fruit, over vis, vlees en zuivel tot verzorgingsproducten, allerhande dranken, brood en chocolade. De prijzen zijn te vergelijken met die van de supermarkt. 

“Enige voorwaarde voor de producten is dat ze lokaal geproduceerd of gekweekt zijn. Een korte keten waar iedereen beter van wordt. Ook op verpakking wordt bespaard”, zegt Karen Feys, zaakvoerder van Localicious. “Op termijn is het de bedoeling om de supermarkt volledig te kunnen vervangen. Daarom ben ik voortdurend op zoek naar lokale leveranciers van zowel food als non-food.” 

Snelle uitbreiding 

Karen Feys was professionele danseres in onder meer Groot-Brittannië, Rusland en Letland, maar het reizen in combinatie met haar gezin werd haar te zwaar. Nu haalt ze haar ondernemersgezindheid boven en start ze met een nieuw verhaal. De mosterd van haar onderneming haalde ze uit Londen. 

“Ik ben een West-Vlaamse, maar uitgeweken naar Antwerpen. Beide provincies lagen dan ook voor de hand om op te starten. Ik merkte echter dat de markt voor mijn concept vragende partij is, waardoor Leuven en Gent al snel zullen volgen”, vertelt Karen Feys. “Verder ben ik ook aan het uitkijken naar samenwerkingen met allerhande bedrijven.”