Bainisha, een start-up uit Lokeren, staat aan de vooravond van een grote doorbraak. De hoogtechnologische kmo, in 2014 opgestart door Patrick Van De Vyver, heeft zijn bijzonder innovatieve systeem om lichaamsbewegingen te registreren al een tijdje gepatenteerd. Nu gaat het een stap verder. De voorbije dagen opende het voor het eerst een heuse webshop en daar kwam al meteen heel wat reactie op vanuit nabije (Duitsland) of verre markten (Hongkong).

De technologie staat nu omzeggens helemaal op punt en kan in de eerste plaats sporters (amateursporters of professionelen) en ouderen vooruit helpen om preventief kwetsuren of ongemakken te counteren. Patrick Van De Vyver durft het hebben over toptechnologie met een enorm potentieel. “We zoeken nu op diverse markten lokale partners die in ons verhaal willen meestappen”, aldus Van De Vyver. “We hebben al heel veel voordeel gehaald uit onze deelname aan een reeks buitenlandse beurzen. Dat heeft ons, klein bedrijfje van vier man nog altijd, al een buiten proportionele bekendheid opgeleverd. De interesse in ons ogenschijnlijk eenvoudig product is bijzonder groot. Nu wordt het stilaan de tijd om daar ook de vruchten van te plukken. We denken er ook sterk aan om ons in een consortium van bedrijven in te schakelen. Daar komt binnenkort meer nieuws over.”

Bainisha is een bedrijf dat zich specialiseert in wearable technologie die voor een revolutie kan zorgen in de bewegingsregistratie door real time informatie door te geven over lichaamsbewegingen. Kortom: meten is weten. De Lokerense kmo won met zijn innovatie ook al awards in het buitenland.