Manual.to mag voor vier maanden naar Londen, want het Gentse technologiebedrijf is toegelaten tot de Microsoft Accelerator. Dat is één van de meest gerenommeerde acceleratoren voor start-ups. Na het Gentse CoScale en Appiness uit Aalst, is Manual.to zo de derde Oost-Vlaamse en tevens Belgische start-up ooit die voor het programma geselecteerd werd.

Manual.to werd in juli vorig jaar opgericht. Het technologiebedrijf helpt bedrijven met het digitaliseren van hun handleidingen. “Heel vaak worden die nu nog op papier meegegeven. Onze manuals zijn met elk digitaal toestel en in gelijk welke taal terug te vinden, en dat is essentieel op de Europese markt”, zegt oprichter van Manual.to Jorim Rademaker. “Met de integratie van bewegende beelden in de handleidingen, is de kennisoverdracht bovendien groter.” Manual.to richt zich in de eerste plaats op grote bedrijven die op een snelle manier kosten willen besparen op het vlak van interne werkinstructies en procedures. Onder andere Siemens, BNP Paribas, ISS Facility Services en Proximus zijn al klant bij de start-up.

Strategische samenwerking

In oktober verhuist een deel van het team van Manual.to naar London, om zich intens te laten begeleiden in hun groei en om de samenwerking met Microsoft te versterken. De ervaring en ondersteuning die je vindt in het acceleratorprogramma vormt een belangrijke troef om snel maturiteit op te doen in het management. We groeien hard, en bij zo’n groei wordt je best ondersteund door ervaren ondernemers met expertise in een wereldwijde markt.” In België wordt Manual.to ondersteund door het Belgische ecosysteem voor start-ups via Start it @KBC, Watt Factory en Level Up. “Microsoft Accelerator kan ons nu naar the next level brengen.”

Microsoft heeft hoge verwachtingen voor de technologie van Manual.to, en selecteerde het jonge bedrijf met het oog op een strategisch partnership. “In juni van dit jaar kwamen we in aanraking met het team van Microsoft Accelerator London op de hackathon van BNP Paribas International. Daar was er onmiddellijk een klik”, legt Jorim Rademaker uit. “Microsoft zag al snel het grote potentieel van onze toepassing en de mogelijkheid tot een win-winrelatie. Wij begrepen dan weer meteen hoe een bedrijf als Microsoft ons kan helpen in onze bedrijfsstrategie.”