Mathieu Gijbels heeft de bouw van zeven aaneensluitende loodsen op de Gentse Wiedauwkaai afgerond. Het aannemersbedrijf startte in het najaar van 2016 met de werken. “Onze vestiging in Gent zorgde voor de succesvolle coördinatie en opvolging van dit project”, vertelt Mathi Gijbels, ceo van Mathieu Gijbels.

De loodsen werden gebouwd om te verhuren aan startende ondernemers. Nog voor het afronden van dit project waren die allemaal reeds verhuurd. De bouw was in opdracht van het Gentse Gasim, dat is de vennootschap voor projectontwikkeling van Multigas. Het ontwerp van de nieuwbouw komt van Nero bvba dat eveneens in Gent gevestigd is. De uitvoering viel in de handen van Mathieu Gijbels. “Realisaties als deze bewijzen de meerwaarde om dicht bij onze klanten te zijn. Vanuit onze uitvalsbasis in Gent konden we hen nog beter van dienst te zijn” vertelt Mathi Gijbels. Het resultaat is een groot complex met een gevel in zwart gebeitst hout. Daarmee wordt naar de loodsen in de haven gerefereerd die vroeger ook een zwarte uitvoering hadden.

Aannemersbedrijf Mathieu Gijbels is gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. De expertise gaat van niuewbouw en renovatie tot service en onderhoud. Het hoofdkantoor van van Mathieu Gijbels is gevestigd in Opglabbeek. In de eerste helft van 2016 opende het bedrijf een nieuwe zetel in Gent. In Nijvel heeft het nog een verkoopkantoor. Met zo’n 296 medewerkers realiseerde Mathieu Gijbels vorig jaar een omzet van 75 miljoen euro.