Spraakmakend, tegendraads of visionair. U noemt het maar zoals u het zelf wil. Feit is dat Lorenz Bogaert en Toon Coppens, het wel bekende Gentse ondernemersduo, bereid werd gevonden om geld op tafel te leggen voor transcriptie bedrijf Trint uit Londen. Trint is een naar verluidt veelbelovende start-up. De nieuwe kmo is gespecialiseerd in het omzetten van audio naar tekst. Gewezen ABC-journalist en gefêteerd oorlogsjournalist Jeff Kofman is de oprichter. In september 2016 werd zijn nieuwe bedrijf gelanceerd. Op negen maanden tijd zou hij met zijn gespecialiseerde software al 7.000 abonnees over de streep hebben getrokken. Genoeg om de aandacht te trekken van potentiële investeerders.

Jeff Kofman slaagde er zopas in om 2,8 miljoen euro (3,1 miljoen dollar) durfkapitaal op te halen, waarbij dus ook een pak bankbriefjes van Lorenz Bogaert en Toon Coppens. De Gentse ondernemers vergaarden naam en faam met Netlog en met de datingsite Twoo. Netlog bezweek onder de druk van Facebook en Twoo werd voor 19 miljoen euro verkocht aan een Amerikaanse concurrent. Het is niet bekend hoeveel Bogaert en Coppens nu in het Britse spraaktechnologiebedrijf stoppen.

Volgens Jeff Kofman tonen de meest uiteenlopende sectoren interesse voor zijn technologie. Niet alleen de bedrijfswereld of de mediasector zijn vragende partij, ook rechtbanken of universiteiten tonen meer dan gewone belangstelling omwille van de tijdwinst en de praktische afhandeling van audiomateriaal.