LEMBEKE – Lotus Bakeries draagt Michel Moortgat voor als onafhankelijke bestuurder aan de Gewone Algemene Vergadering van 15 mei 2018. Hij zal Dominique Leroy vervangen.

Jan Boone, ceo van Lotus Bakeries, is ervan overtuigd dat Michel Moortgat, ceo van Duvel Moortgat, een solide bijdrage kan leveren binnen de raad van bestuur van het beursgenoteerde voedingsbedrijf. “De doorgedreven focus op sterke merken, de continue aandacht voor kwalitatieve en hoogstaande producten en de sterke internationale groei, met de VS als belangrijke afzetmarkt op kop, zijn slechts enkele zaken die Duvel Moortgat met Lotus Bakeries gemeen heeft.”

Michel Moortgat stapte in 1991 na zijn studies handels- en financiële wetenschappen in Brussel en een MBA aan de Vlerick Business School in het familiebedrijf Duvel Moortgat. “Michel heeft met Duvel Moortgat grote successen geboekt sinds hij in 1999 tot ceo benoemd werd. Het bedrijf uit Puurs is inmiddels uitgegroeid tot internationale referentie voor speciaalbieren, met naast Duvel, onder meer de merken Chouffe, Vedett, Maredsous, Liefmans en De Koninck.”

Met brouwerijen en/of verkoopkantoren in België, China, Frankrijk, Italië, Nederland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft Michel Moortgat de brouwerij internationaal op de kaart gezet. Ondertussen is de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt geworden, een expertise die ook bij Lotus Bakeries van pas komt.

Michel Moortgat zal Dominique Leroy opvolgen die gedurende 9 jaar de functie van onafhankelijke bestuurder van Lotus Bakeries heeft uitgevoerd. “Wij wensen Dominique uitdrukkelijk te bedanken voor haar bijdrage als bestuurder in de voorbije jaren. Haar expertise heeft absoluut een meerwaarde voor Lotus Bakeries betekend”, zegt ceo Jan Boone.