Isabelle Maes, de financieel directeur van Lotus Bakeries, legt haar huidige functie neer en gaat aan de slag als CEO van de afdeling Natural Foods. De beslissing is het gevolg van een relatie tussen de CFO en Jan Boone, CEO van het bedrijf uit Lembeke. Maes blijft de functie van financieel directeur uitvoeren totdat het koekjesbedrijf een geschikte kandidaat heeft gevonden.

Maes werd in 2014 weggeplukt bij Barry Callebaut. Om een goed bestuur binnen Lotus Bakeries te blijven garanderen, neemt ze nu een nieuwe functie op binnen het bedrijf. Dat ze het bedrijf zou verlaten, is nooit een optie geweest, zo lijkt. “De bestuurders waren het er unaniem over eens dat Isabelle in het bedrijf actief moest blijven, want ze heeft veel bewezen en als ze vertrekt is dat een verlies”, klinkt het bij Boone.

Isabelle Maes wordt zo de eerste CEO van de afdeling Natural Foods, die in augustus 2015 is ontstaan. Lotus nam in dat jaar het Britse Nakd, dat fruit- en notenrepen produceerde, over, alsook Bear, dat fruitige drop zonder toegevoegde suikers maakt. “De overstap komt er omdat het niet de beste oplossing zou zijn als ze financieel directeur blijft en ik CEO. Haar nieuwe afdeling is bovendien goed voor 20 procent van onze omzet en dat percentage blijft groeien”, verduidelijkt Boone.