Lotus gaat ook koekjes bakken in de Verenigde Staten

Lotus-BISCOFF-250gIn februari 2016 kondigde Lotus Bakeries aan dat de volumes van Lotus speculoos, internationaal op de markt gebracht onder de merknaam Lotus Biscoff, zeer sterk groeien in de Verenigde Staten. Om deze groei te ondersteunen besliste Lotus Bakeries om een extra productiehal in België te bouwen en bovendien te investeren in een volledig nieuwe Lotus speculoosfabriek in de Verenigde Staten. In deze fabriek zal Lotus Bakeries, voor het eerst in de Verenigde Staten, het unieke Lotus speculooskoekje produceren dat de afgelopen 84 jaar enkel in Lembeke gemaakt werd.

Op donderdag 28 september kondigde Lotus Bakeries aan zijn eerste Lotus speculoosfabriek in de Verenigde Staten te willen opzetten in Mebane, North Carolina. De gesprekken met de lokale overheden over dit investeringsproject zijn in een ver gevorderd stadium. De bouw van de fabriek zou starten in de eerste helft van 2017 en ze zou operationeel zijn in 2019.

“Een Lotus speculoosfabriek hebben in de Verenigde Staten is een mijlpaal voor ons bedrijf. Voor het eerst sinds onze oprichting in 1932 zal er Lotus speculoos gemaakt worden buiten Lembeke. Lotus Bakeries en al haar medewerkers zijn ontzettend trots op deze uitbreiding in ‘s werelds grootste consumentenmarkt”, zegt Jan Boone, CEO van Lotus Bakeries.