Charles Michel en Alexander De Croo op werkbezoek bij Lotus en Ablynx

00000000000decrmichPremier Charles Michel en vicepremier Alexander De Croo brengen op dinsdag 10 maart 2015 een werkbezoek aan twee Oost-Vlaamse bedrijven: Lotus Bakeries in Lembeke en Ablynx in Gent.

Lotus Bakeries is een Oost-Vlaams familiebedrijf, opgericht in 1932, bekend van onder meer de klassieke speculooskoekjes. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal voedingsbedrijf met zetel in Lembeke en productie-eenheden in België, Nederland, Frankrijk en Zweden. Enkele jaren geleden nam Lotus Bakeries ook het Zweedse koekjesbedrijf Annas Pepparkakor, een kwaliteitsproducent van typisch Zweedse koekjes op basis van kaneel en gember. Lotus Bakeries stelt een 1.200-tal mensen te werk.

Ablynx is een biofarmaceutisch bedrijf ontstaan in 2001 als spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de VUB. Het bedrijf legt zich toe op het onderzoek naar en de ontwikkeling van een nieuwe klasse van therapeutische eiwitten. In totaal heeft Ablynx meer dan 30 onderzoeksprogramma’s lopen voor therapeutische indicaties zoals oncologie, hematologie en ademhalingsziekten.