Voedingsdeskundige en osteopate Lynn De Merlier ontwikkelde in 2014 een passie voor granola. In 2016 besloot ze dan om in Lokeren Goesting in Gezonde Granola op te richten. Die zaak krijgt nu een make-over met de nieuwe naam Lynn’s granola en een nieuwe smaak in het assortiment. “Toen ik drie jaar geleden granola in een restaurant in New York proefde, was ik zo onder de indruk dat ik zelf aan het experimenteren ging”, vertelt Lynn Merlier.

In haar praktijk Goesting in Gezondheid begeleidt Lynn De Merlier al jarenlang mensen in hun weg naar een gezondere levensstijl. “Mijn doel is om mensen te helpen om gezond te genieten zodat ze zich beter in hun vel voelen en hun levenskwaliteit de hoogte ingaat. Granola past daar wonderwel in.” De voedzame mengeling van granen, noten, zaden en pitten bevat enkel natuurlijke ingrediënten. “Lynn’s granola heeft, buiten wat agavesiroop, geen andere zoetmiddelen en is vrij van gluten, bewaarmiddelen, smaak- en kleurstoffen.” De noten voor de granola’s worden handmatig in Lokeren gehakt. In het Limburgse Overpelt worden ze wekelijks afgebakken.

Naast de nieuwe smaak Crazy chocolate, met toetsen van cacao, gojibessen, amandelen, kokos en vanille, werd ook de bestaande smaak Totally nuts verfijnd. “Die bevat zes soorten noten, een vleugje kaneel en nu ook heerlijk grove havervlokken die voor de nodige beet zorgen.” Lynn Merlier ziet in granola vele gebruiksmogelijkheden. “Het is meer dan een voedzaam ontbijt. Experimenteren kan volop. Zo kunnen de granolavarianten in muffin- of pannenkoekendeeg, smoothies of zelfgemaakte ijslolly’s toegevoegd worden”, besluit ze.