SINT-NIKLAAS/BAZEL/GENT/HAMME/ZULTE/AALST/BURST – 33 kandidaten strijden tijdens de Gelato Festival Challenge voor de titel van beste Belgische gelato-ambachtspersoon. Onder hen bevinden zich ook negen Oost-Vlaamse kanshebbers.

In de keuken van Carpigiani Ambachtelijk Benelux in Zandhoven draaien de kandidaten op dinsdag 20 februari minimaal vijf liter van een eigen ijsmix die ze op smaak brengen, garneren en presenteren aan een professionele jury. Die wordt begeleid door gelato-specialist Bas van Haaren van de Carpigiani Gelato University. De beste twee smaken stoten door naar de Europese finale van de Gelato Festival World Masters in Italië in 2020. Het wereldkampioenschap volgt in 2021.

9 Oost-Vlaamse gelatochefs

Sint-Niklaas vaardigt William Wuytack van Cremerie François en Carolien De Groote van Café Crème af terwijl uit Bazel Sylvester Schatteman van Gelateria Bazilia en Stijn Van Wouwe van Knut Ijsberenlekker deelnemen. Zij vertegenwoordigen Oost-Vlaanderen samen met  Kim Smet van Luca’s Ijs uit Hamme, Petra Barbe van Leiebolleke uit Zulte, Maxim Quintelier van Cremerie Gerard uit Gent, Ignace en Hilde Catry/Berger van H2i Foodmarket uit Aalst en Tom Van den Berge van Delicioso uit Burst.

De tour heeft vooral ook tot doel om de gelatocultuur wereldwijd te verspreiden. “België valt steeds meer voor gelato die artisanaal bereid wordt en steeds meer mensen willen ook weten wie de gelatochefs zijn die dit heerlijke product creëren”, meent Achille Sassoli, Carpigiani Market Development Manager. “We kijken er naar uit om de smaken te ontdekken die de Belgische kandidaten zullen voorstellen aan de jury van de Gelato Festival Challenge. En we zijn er zeker van dat de winnende smaak een sterke deelnemer wordt bij de grote finale waar ambachtslui van over heel de wereld zullen vechten voor de titel van World’s Best Gelato.”