Machinebedrijf De Pecker kiest voor “groene” verlichting

img0033De Pecker Gent, gelegen in Desteldonk, in het Gentse havengebied, is een bedrijf met een lange traditie dat gespecialiseerd is in onderaanneming, machinebouw, installatiebouw, herstelling en onderhoud van machines en installaties.

Het bedrijf heeft meer dan 60 medewerkers die elk met hun specialiteiten ten dienste staan van klanten in alle sectoren van de industrie. Een eigen engineeringafdeling ondersteunt hierbij verschillende projecten en diensten. De jongste maanden stonden bij De Pecker in het teken van diverse investeringen, waaronder de bouw van een nieuwe industriële werkplaats en de uitbreiding van de bestaande ateliers. Daarbij had het bedrijf ook oog voor het milieu en voor duurzaamheid.

“We wilden af van de energieverslindende zware lampen van 400 Watt en meer die de jaarlijkse energiefactuur ook fors doen oplopen”, zegt project manager Kevin Smet. “Uiteindelijk gaven we opdracht om de bestaande verlichting te vervangen door LED-verlichting aan het Kempische bedrijf Dilito Europe.

“Hun ervaring met industriële verlichting, de solide uitstraling van hun producten en de wijze waarop ze vooraf een duidelijke lichtstudie konden voorleggen, waren voor ons doorslaggevende argumenten om met hen in zee te gaan” zo zegt Kevin Smet. “Niet alleen hebben we nu meer dan voldoende licht, we zien ook dat de technologie die met deze producten wordt gebruikt voor een jaarlijkse besparing kan zorgen die van die aard is dat we de totale investeringskost in 27 maanden terugverdienen. Naast het feit dat we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen, is dat natuurlijk ook niet te onderschatten.”