Machineontwerp kan sneller dankzij efficiency engineering van Wittenstein

WittensteinWittenstein, een belangrijke Duitse speler in het domein van vernieuwende en uiterst precieze elektromechanische aandrijfsystemen, dat in België een vestiging heeft in Kalken, pakt uit met het concept “efficiency engineering” om sneller en efficiënter machines te ontwerpen.

“Dank zij dit concept”, zegt persverantwoordelijke Vincent De Cooman, “kunnen onze klanten beter, sneller en optimaler ontwerpen en produceren.

Het streefdoel van het bedrijf  bestaat er naar eigen zeggen in om de klanten te helpen om hun doelstellingen te halen met zo weinig mogelijk middelen. Efficiency engineering wil  efficiëntie nastreven op alle niveaus: producten, systemen én oplossingen. Het nieuwe gamma Hygienic Design vertragingskasten dat  klanten uit  de voedings- en farmaceutische industrie helpt om snel en eenvoudig machines en processen te ontwerpen, zijn een goed voorbeeld van die filosofie.

“In de voedings- of  farmaceutische productieomgeving”, zegt Vincent De Cooman “worden zeer hoge eisen gesteld op vlak van hygiëne. Onze vertragingskasten zijn zo ontworpen dat onze klanten als machinebouwer ze zonder problemen in de productieomgeving kunnen inzetten. Dit resulteert in een hogere efficiëntie zelfs op het niveau van de eindgebruiker. Die hoeft zich ook geen zorgen te maken over het onderhoud of de reiniging van de machine. De HD vertragingskast blijft tijdens het reinigingsproces gewoon in de machine.  Er zijn immers geen beperkingen in de manier van reinigen.  Reinigingsmiddelen of residu van producten, die gebruikt zijn in het productieproces, kunnen zich niet langer ophopen. Het verbaast dus niet dat zowel de ontwerper als de producent aan efficiëntie winnen.