Maldegem wil zich profileren richting kmo’s. Het stadsbestuur besliste om en specifieke kmo-zone aan te leggen. Deze week werd het project officieel voorgesteld. Twee Oost-Vlaamse bedrijven moeten de plannen vorm geven. Van Hyfte Projects realiseert samen met partner en aannemer Willy Naessens Group, het bedrijvenpark. Er is ook al een naam bedacht voor de zone: Krommewege.

Het bedrijvenpark bestaat uit 32 units van elk ongeveer 200 m2. Deze KMO units zijn bestemd voor bedrijven en particulieren met uiteenlopende activiteiten en kunnen worden uitgebreid naar de behoefte van de koper. De ruimtes kunnen worden gekocht of gehuurd en hebben de mogelijkheid om als opslagruimte, nieuwbouwloodsen of industriegebouwen te dienen. “Dit is een opportuniteit voor kleine en middelgrote ondernemingen”, vertelt Patrick Van Hyfte. “Het bedrijvenpark heeft een goede aansluiting en is dus vlot bereikbaar vanuit Knokke, Brugge, Gent en Antwerpen. Een goede verbinding is in deze tijden zeker essentieel.”

Er werd geopteerd om ook een eenduidige architectuur na te streven. “De bedrijvenunits zijn opgebouwd uit een hoogwaardige betonnen draagstructuur en geïsoleerde wanden in uitgewassen silexbeton”, aldus Willy Naessens, partner en aannemer in dit project. “De gebouwen voldoen aan de EPB-normen die van kracht zijn bij de aanvraag van de bouwvergunning.”

De kmo-zone Krommewege komt al aardig uit de grond. Volgens Dave Van Hyfte zou al tegen het voorjaar van 2018 moeten afgewerkt zijn en dus in gebruik genomen worden.