Manager van Helmut Lotti gaat nieuwe bouwtechniek promoten

aandeelhouders M-Design ProductionHet Maldegemse bedrijf PMC Production, dat onder leiding van zaakvoerder Jan Pauwels al een kwarteeuw actief is in de industriële toelevering van machineonderdelen voor vooraanstaande machinebouwers in België en Duitsland, verandert zijn naam in M-Design Production en breidt de activiteiten uit naar woningbouw in staalconstructie.

“We hebben dankzij de hoogwaardige kwaliteit van onze gelaste staalconstructies in plaatwerk met een hoge moeilijkheidsgraad en dankzij snelle en betrouwbare leveringen een stevige reputatie uitgebouwd”, zegt Jan Pauwels. “We vonden dat het tijd was om een volgende stap te zetten met de ontwikkeling en de commercialisering van een eigen product.”

Met dat doel trok JanPauwels2nieuwe partnersaan: de industrieel Bart Goovaerts, die onder meer eigenaar is van M-Design uit Zedelgem, een specialist in design van hout- en gashaarden en de bekende manager Piet Roelen, die vooral naam maakte als manager van Helmut Lotti. De  drie aandeelhouders versterkten het kapitaal aanzienlijk om de nieuwe strategie te kunnen financieren. Jan Pauwels en Bart Goovaerts zullen samen het bedrijf leiden dat voortaan door het leven zal gaan als M-Design Production. Piet Roelen brengt zijn ervaring in voor de uitbouw van de commerciële kant van de activiteiten.

M-Design Production zal twee afdelingen hebben: enerzijdsPMC Pproduction dat de bestaande toeleveringsactiviteit in plaatwerk en gelaste constructies zal voortzetten en anderzijds M-Design Building Systems, waarin de nieuwe bouwactiviteit zal worden ondergebracht, die gebaseerd is op het gebruik van constructies in plaatwerk die in het buitenland al hun succes hebben bewezen.

“De sterke punten van deze manier van woningbouw tegenover de klassieke woningbouw”, zegt Jan Pauwels nog “zijn de kortere bouwtermijn, de degelijkheid van de woning en hetgeautomatiseerde ontwerp-en productieproces dat de kostprijs van het bouwtraject aanzienlijk doet dalen.”