Managers Gentse vestiging leiden nieuwe cluster ThyssenKrupp Encasa

aaaaathysseDe Belgische vestiging van de Duitse groep ThyssenKrupp Encasa (TKE), de marktleider en specialist in trapliften, huisliften en platformliften met hoofdzetel in Gent, publiceerde vorige week haar jaarresultaten over het boekjaar 2013/2014 en net zoals de voorgaande jaren ogen de cijfers mooi: de omzet steeg met 24% ten opzichte van vorig jaar en de EBITDA steeg met 43%. TKE België is al jaren één van de beste leerlingen in de Europese klas, en het Belgische management ziet dat nu bekroond met een Europese promotie: Stephan Hillaert en Sam Vandelanotte werden aangesteld tot respectievelijk Managing Director en Financial Director van de nieuw opgerichte cluster ThyssenKrupp Encasa North Europe

 Voordat Stephan Hillaert aan de slag ging bij ThyssenKrupp Encasa was hij directeur Marketing Belux bij Ricoh, leverancier van documentgerelateerde diensten, adviezen en software en apparatuur. Sam Vandelanotte bouwde een stevige financiële achtergrond op als Chief accountant bij Tele Atlas en Financial Controller bij News NV.

Gezien onze maatschappij in snel tempo vergrijst, rijzen er nieuwe noden op vlak van thuis- en mantelzorg. Ouderen willen ook liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat is trouwens ook één van de doelstellingen van Vlaams Minister van Welzijn & Volksgezondheid  Jo Vandeurzen. Met de oplossingen van ThyssenKrupp Encasa (trap- en huisliften) kan dat en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat TKE – ondanks de crisis –  mooie groeicijfers kan voorleggen. Het management maakt zich sterk dat het ook de komende jaren gelijkaardige groeicijfers zal kunnen voorleggen. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, verhuisde TKE in 2014 bovendien naar een nieuwe locatie, wat gepaard ging met een aanzienlijke investering.

Het aandeel van het management onder leiding van het duo Stephan Hillaert en Sam Vandelanotte in de mooie resultaten, is in Duitsland niet onopgemerkt voorbijgegaan.  Daarom werden beide heren nu aangesteld tot respectievelijk Managing Director en Financial Director van de nieuw opgerichte cluster ThyssenKrupp Encasa North Europe. Tegelijk  blijven ze ook de Belgische tak leiden.

ThyssenKrupp Encasa North Europe moet samen met Encasa South Europe de nieuwe ruggengraat worden voor de Europese markt. Door de krachten te bundelen in twee regio’s streeft ThyssenKrupp Encasa er naar om efficiënter te kunnen werken en meer synergieën en onderlinge kruisbestuiving te kunnen bewerkstelligen. Het delen van best practices en centraal gestuurde processen stelt de lokale business units bovendien in staat om zich nog meer te concentreren op de lokale markt en nog beter in te spelen op de noden en behoeftes van de lokale klant.