Manchester City kleurt Oost-Vlaams

New Desso Pitches at the Manchester City Football AcademyDesso Sports Systems uit Dendermonde staat internationaal bekend als dé specialist in innovatieve sportvelden voor voetbal, rugby, hockey, tennis en multifunctionele toepassingen.  Inmiddels heeft het bedrijf  in heel de wereld meer dan 65 miljoen m² kunstgras en hybride grasvelden geïnstalleerd, zowel bij amateurclubs als bij topclubs.

De nieuwste parel aan de kroon van Desso is de gloednieuwe  City Football Academy van Manchester City, het neusje van de zalm bij de traningingsfaciliteiten van de Europese topclubs.  Het 80 are grote trainingscomplex, dat verbonden is met het Etihad Stadium via een brug, bevat onder meer een jeugdstadion, een trainingscentrum voor jeugdspelers en een revalidatiecentrum voor de eerste ploeg.

De spelers van de club, onder wie kapitein Vincent Kompany, spelen al jarenlang op het hybride grassysteem Desso GrassMaster in het Etihad Stadium. Voor het state-of-the-art trainingscomplex kozen zij opnieuw voor Desso. Desso Sports installeerde 30.000 m² Desso hybride gras en 33.000 m² Desso iDNA X kunstgras.

Aanvoerder Vincent Kompany liet in een interview optekenen dat de spelersgroep enkel kan toejuichten dat nu ook voor de oefenvelden voor Desso GrassMaster is gekozen, terwijl Alexander Collot d’Escury, de CEO van Desso erop wijst dat de samenwerking met de Britse topclub veel jonge talenten de kans zal bieden om zich nog beter te ontwikkelen. “Daardoor kunnen ze immers, ongeacht de weersomstandigheden en de gebruiksintensiteit altijd op state-of-the-artvelden spelen.”