Manel wint BizzBuzz Award in Bizidee wedstrijd

00000000oluTijdens een feestelijk slotevent in Leuven zijn op 9 december de winnaars van de veertiende  editie van de ondernemingsplan-wedstrijd Bizidee bekendgemaakt.

Voor het eerst zijn er twee eindwinnaars, en dit in een categorie Large en een categorie Small. In de eerste categorie mag Jonathan Bert van Foamzoo uit West-Vlaanderen met het startkapitaal van 15.000 euro en bijhorende voordelen naar huis. Het Limburgse CatchFlip volgt als tweede, het Antwerpse platform voor huismaaltijden FLAVR, derde.

In de categorie Small mogen twee andere Limburgse starters, Tiana Moretti en Alexander Reniers, het hoogste plaatsje op het erepodium innemen met hun Osteria Moretti, goed voor 3.000 euro extra kapitaal

Ook Oost-Vlaamse starters liepen in de kijker. De BizzBuzz Award was immers weggelegd voor textielontwerpster Olu Vandenbussche van het bedrijf Manel, waaraan we hier al eerder aandacht besteedden ( http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/starter-van-de-week-manel-biedt-duurzaam-antwoord-op-wegwerpmode/).

Deze award wordt uitgereikt aan een kandidaat die opvalt om zijn intrinsieke kwaliteiten en vernieuwende visie en die op een maatschappelijk verantwoorde manier mee vorm wil geven aan de toekomst.

Projectmanager Sylvia Feytons benadrukte nog eens dat de wedstrijd een prima manier is om ondernemers te helpen bij het waarmaken van hun ondernemersdroom. “Alle deelnemers worden tijdens het Bizidee-traject immers omringd door ervaren ondernemers en coaches. Zo krijgen ze de kans om hun ondernemingsplan onder de beste begeleiding te laten rijpen en groeien. Ook voor wie niet wint, vormt Bizidee een ideale bedding om na afloop van de wedstrijd écht van start te gaan.”