Manumixx investeert fors in nieuw onderzoeksgebouw

000000000000000000000manumixxManumixx is in 2005 gestart in Zottegem en realiseert vandaag met 80 medewerkers een omzet van meer dan 35 miljoen euro.  Het bedrijf dat sportvoeding, dorstlessers, voedingssupplementen, energieboosters, vitaminen en mineralen en aminozuren onder private label maakt, vaart sinds eind vorig jaar onder de vlag van Aminolabs uit Hasselt en heeft daardoor extra slagkracht gekregen.

“Door de toegenomen vraag naar innovatieve producten investeren we in bijkomende onderzoekscapaciteit met een nieuw gebouw voor de R&D en kwaliteitsmedewerkers met daarin ook een gloednieuw labo”, zegt managing director Benoit Daems.

“Tien jaar na de oprichting beschikken we in Zottegem over 8 vullijnen, goed voor een jaarproductie van meer dan 5.000 ton en een 100-tal medewerkers. Door onze integratie in Aminolabs kunnen we een nog breder productaanbod aanbieden en met deze investering de innovatie verder versterken en bijdragen aan de ambitie om Europees marktleider te worden in Sport & Healthfood producten.”

Naast de productsmaak en -kwaliteit overtuigt Manumixx vooral met zijn zin voor service en innovatie. “Onze eigen R&D afdeling zoekt voortdurend naar nieuwe sportvoedingsproducten en smaken”, zegt Benoit Daems nog. “Daarin schuilt onze sterkte om ook in de toekomst een mooie groei te blijven neerzetten en zo te blijven investeren in de opleiding en kennis van onze medewerkers te Zottegem.”