GENT – Na de spraakmakende overname van voetbalclub Anderlecht, is Marc Coucke alweer aan een nieuw avontuur begonnen. SnowWorld, de Nederlandse skihaluitbater waarvan Coucke dit jaar meerderheidsaandeelhouder werd, gaat een uniek waterparadijs bouwen.

Surfcity moet een uniek waterparadijs worden met een gigantische surfpool in open lucht van 300 meter lang en 50 meter breed en met golven tot bijna twee meter hoog, waarvan er vijf achter elkaar komen aangerold. Met het nieuwe waterpark dat in de zomer van 2019 de deuren opent, is een investering gemoeid van 25 miljoen euro.

SnowWorld heeft momenteel twee vestigingen: met 35.000 m² Europa’s grootste indoorskipiste in Landgraaf en ook 25.000 m² sneeuwpret in Zoetemeer. De omzet van SnowWorld steeg het voorbije boekjaar met bijna 7 procent tot ruim 27 miljoen euro, met dank aan de opening van een derde piste en van een Skybar met panoramaterras in Zoetermeer. Volgend jaar start de bouw van een skihal in Milaan en er lopen volop gesprekken voor een vestiging in de buurt van Londen.