Marc Coucke (ex-Omega Pharma) blijft volop investeren in bedrijven met een krachtig groeipotentieel. Het moeten niet noodzakelijk mature bedrijven zijn. Coucke laat even goed zijn oog vallen op start-ups. Zopas raakte bekend dat hij meerderheidsaandeelhouder wordt in het amper twee jaar oude Zembro, dat alarmuurwerken voor senioren op de markt brengt.

Sommige aandeelhouders van het eerste uur waren bereid hun participatie al te verzilveren en dat klonk bij Coucke blijkbaar als muziek in de oren. Hij had al 30,4 procent van de aandelen in portfolio. Nu trekt hij die participatie op naar een meerderheid die, naargelang de waardering van het bedrijf, schommelt tussen de 60 en de 70 procent.

Zembro is al actief in eigen land, waar het alarmuurwerk beschikbaar is in om en bij de 200 winkels. Veelbelovend is de doorbraak in het nabije buitenland. Zowel in Nederland, als in Frankrijk en Duitsland blijkt er een geïnteresseerd koperspubliek te bestaan voor de uurwerken die hun nut bewijzen als er zich bij senioren een probleem voordoet.  Het Zembro uurwerk alarmeert familieleden in geval van nood. Vlaamse ondernemers en business angels pikten het idee op bij een bezoek aan Silicon Valley, nu twee jaar terug. Zembro heeft zijn uitvalbasis in Gent.