Het Leuvense technologiebedrijf Option kampt al jaren met moeilijkheden, en zelfs de aanwezigheid van grote namen aan boord, als bestuurders en aandeelhouders, kan amper voor tegengewicht zorgen. Het geduld en het geloof van mede investeerder Marc Coucke lijken in elk geval grotendeels opgebruikt. In deze fase heeft hij 1 miljoen van zijn Option-aandelen terug op de markt gegooid.

Met 8 procent van het kapitaal blijft Marc Coucke na deze transactie nog altijd een belangrijke pion in het huishouden van Option. De vraag rijst echter: hoe lang nog? Gehoopt wordt dat de charismatische Eric Van Zele (ex-Barco) het Leuvense bedrijf van stichter Jan Callewaert opnieuw koers doet varen. Van Zele stapte eerder dit jaar mee in het kapitaal en probeert ook operationeel de zaken op orde te krijgen. Coucke onderschreef toen ook het plan Van Zele.

Sinds Marc Coucke zijn bedrijf Omega Pharma verkocht aan het Amerikaanse Perrigo, investeerde hij volop in bedrijven met veel potentieel en in nieuwe eigen projecten, waarbij hij vooral rond Durbuy superactief blijkt te zijn. Inmiddels droomt hij e rook van om een soort Omega-bis op te richten. Met de verrassende terugkoop van Etixx heeft hij alvast een soort van springplank.