Marc Coucke heeft zijn minderheidspositie in de Nederlandse skiresort SnowWorld ingeruild voor een meerderheidspositie. Hij schroeft zijn belang op van 24 procent naar 64 procent, wat hem 12 miljoen euro kost. Verkoper van dienst was oprichter en ceo Koos Hendriks. Coucke heeft zijn voorkeur voor het indoor skiparadijs nooit onder stoelen of banken gestopt en bouwde stap per stap en via zijn eigen holdingsportefeuille Alychlo zijn positie uit.

SnowWorld is het levenswerk van stichter Koos Hendriks, die tot voor kort nog altijd bijna 50 procent van de aandelen in eigen portefeuille had. De ambities van SnowWorld zijn niet min want het wil ook overdekte skipistes aanleggen in onder meer Barcelona, Parijs en Milaan. Bij Marc Coucke zal dat allicht als muziek in de oren geklonken hebben.SnowWorld gaat er prat op dat het in Nederland het grootste indoor skiresort van de wereld heeft, waar bezoekers ook een compleet wintersportgevoel kunnen ervaren. In Zoetermeer werd de skipiste verlengd tot maar liefst 300 meter kraakverse sneeuw. Er is ook gedacht aan een sfeervolle après ski.

De belangstelling van Coucke voor alles wat met sport en leisure te maken heeft, is manifest. Zoals bekend heeft hij in de vakantie infrastructuur van Durbuy meerdere grote investeringen gedaan en is hij ook incontournable met zijn eigen voetbalclub KV Oostende.