NAZARETH – De politieke toestand in Catalonië laat ook investeerders niet koud. Ex-Omega Pharma baas Marc Coucke was van plan om met zijn nieuwe speeltje Snowworld te investeren in de Catalaanse hoofdstad Barcelona, maar houdt nu even de adem in.

De voorbije maanden bouwde Marc Coucke beetje bij beetje zijn aandeel op in het Nederlandse pretpark Snowworld. Van een minderheid evolueerde hij naar een meerderheid. Snowworld is bekend als indoor skicentrum en heeft in Nederland naam en faam verworven. Tijd dus om het concept ook in het buitenland aan de man te brengen, dacht Coucke, en dus lagen er concrete plannen op tafel om ook een indoor skiresort uit de grond te stampen in onder meer Parijs en Barcelona.

Alvast in Barcelona wordt er voorlopig een kruis gemaakt over de ambities, al kan het gaan om een tijdelijke bevriezing. Marc Coucke verheelt het niet dat de huidige politieke spanningen, hem dwingen tot voorzichtigheid. Tot voor kort was er sprake van een nakende investering. Op iets langere termijn wordt gehoopt op een heropening van het dossier, in samenwerking met het lokale stadsbestuur.