De 50-jarige Marc Van de Gucht zal het Belgische team van de Luxemburgse vermogensbank CBP Quilvest, met onder meer kantoren in Gent en Brussel, versterken. Hij heeft een carrière van bijna 25 jaar bij de FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, achter de rug. “Het feit dat CBP Quilvest veel belang hecht aan het respect voor de correcte toepassing van de regelgeving, heeft me overtuigd. Ze hechten ook veel belang aan een persoonlijk contact met de belegger”, zegt Marc Van de Gucht. De master in handels- en financiële wetenschappen volgde ook bijkomende opleidingen bij de Federal Reserve in New York en The Comptroller of the Currency in Washington DC.

Bij FSMA was Marc Van de Gucht als senior auditor en vervolgens als senior adviseur en coördinator onder meer belast met het toezicht op banken, beursvennootschappen en asset managers. Met zijn expertise in regelgevende aspecten en toezichtmechanismen op vermogensbanken, is hij reeds enkele jaren gastdocent voor het postgraduaatprogramma Finance & Securities aan de EHSAL Management School.

CBP Quilvest ontstond in 2011 uit de fusie van Compagnie de Banque Privée en de vermogensbeheeractiviteiten van de groep Quilvest. Het kantoor in Gent werd in januari vorig jaar geopend. CBP Quilvest maakt deel uit van de groep Quilvest Wealth Management. Deze groep met onder meer kantoren in Gent, Brussel, Parijs, Luxemburg, Zurich en Genève heeft meer dan 40 miljard euro aan activa.