Marie Van den Broeck van de Oost-Vlaamse start-up My Add On werd door UNIZO verkozen tot student-ondernemer van het jaar 2017. Na Lothar De Keyne van SkiLi levert Start it @kbc daarmee voor de tweede keer op rij een UNIZO student-ondernemer van het jaar af. De nieuwe laureate viel vorig jaar ook al in de prijzen bij Bizidee, dat hulde brengt aan jonge starters.

MyAddon pimpt krukken en rolstoelen met kleurige add-ons ofte universele opzetstukjes. Niet alleen om ze mooier te maken, maar ook comfortabeler en handiger in gebruik. Zo zorgt de add-on bijvoorbeeld voor krukken die maken dat je geen pijnlijke handen meer hebt en dat vallende krukken verleden tijd zijn. Met de innovatie wil My Add On gebruikers geen reden meer geven om te vloeken op hun krukken, rolstoel, wandelstok of looprekje, maar dat ze zelfs trots zijn om ermee buiten te komen.

Winnares en oprichtster van My Add On, Marie Van den Broeck, maakt deel uit van de Kortrijkse hub van Start it@kbc: “Het is een hele eer om student-ondernemer van het jaar te mogen zijn”, zegt ze. “Ik wil vooral een goede ambassadeur zijn en hoop andere studenten te kunnen inspireren en aanzetten om de stap naar ondernemerschap te zetten. Bij de Start it @kbc community worden jonge ondernemers prima begeleid, het is de ideale plek om er je eerste stappen te zetten.”

Marie Van den Broek studeerde af als Industrieel Ingenieur Ontwerper aan de Universiteit Gent, campus Kortrijk en startte nog tijdens haar studies haar eigen zaak. Momenteel wordt ze zes maanden begeleid door The Birdhouse in Gent.

Met de verkiezing student-ondernemer van het jaar 2017 willen UNIZO en de Stichting Onderwijs & Ondernemen studenten in de kijker zetten die hun studies combineren met ondernemerschap. Marie Van den Broeck won op basis van verschillende criteria zoals ondernemingszin, creativiteit, missie & visie, klantgerichtheid, marketing & communicatie, financiële situatie en ambassadeurschap.