GENT – Productiehuis Marmalade is momenteel actief op Ibiza. Niet om er te feesten, wel om er een nieuwe film te maken. IBIZA wordt een zonnige, romantische film over de dingen des leven.

IBIZA gaat over het leven. De boodschap voor mij is duidelijk: carpe diem. Net dat willen we in deze film op een grappige en gevoelige manier tot uiting brengen. Het is fantastisch om met deze ploeg opnames te doen op Ibiza. De beelden zijn ongelooflijk mooi”, zegt Yoshi Aesaert, ceo van Marmalade.

Regisseur van IBIZA is Dries Vos die onder andere met Biker Boys en Allemaal Familie zijn strepen verdiende. Het scenario werd geschreven door Jef Hoogmartens en Jonas Van Geel. De hoofdrol in IBIZA is weggelegd voor Bart Hollanders, bekend bij het grote publiek uit Callboys. Het wordt meteen ook zijn eerste hoofdrol in een film. Verder zijn er nog rollen voor onder andere Steve Geerts, Lize Feryn, Jeroen Van Dyck, Frances Lefebure en Filip Peeters.

Romantiek en humor

IBIZA is een romantische film die het verhaal van Tom Mertens vertelt. Hij is een mislukte televisiepresentator die zijn carrière niet op de rails krijgt. Ook privé krijgt hij het flink te verduren. “Tom krijgt dan toch nog een kans aangeboden. Hij mag live in Ibiza een huwelijk tussen twee beroemdheden uitzenden. Eens daar krijgt hij echter het vreselijke nieuws dat hij ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te leven heeft”, vertelt Yoshi Aesaert. “Nadien volgen tal van situaties waarbij Tom al zijn zorgen van zich afgooit. Hij wordt een echte bon vivant.”

IBIZA verschijnt in de loop van 2018 in de bioscoop.