GENT – Tuinaannemer Mathieu De Telder is een krak in zijn vak. Tot die conclusie kwam de jury die namens de VLAM die elk jaar prijzen uitreikt aan vakmensen die zich onderscheiden. De Telder wordt geloofd met zijn zelf ontworpen dakterras in Gent. 

De VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) organiseert al ruim twintig jaar de wedstrijd De Vlaamse tuinaannemer 2017. Een professionele jury van tuinexperten bepaalt wie de laureaten en de winnaars zijn. In de categorie tuinprojecten van minder dan 250 vierkante meter kaapte Mathieu De Telder van het gelijknamige kantoor de gouden medaille weg. Mathieu De Telder begon twee decennia terug met een kruiwagen en een remorke aan zijn grote ondernemersavontuur. Zijn partner Annabelle Tieter, zelf ook tuinarchitecte, kwam er bij en vandaag zijn er nog zes mensen in dienst.

Het door De Telder aangelegde en ingerichte dakterras op de tweede verdieping maakte diepe indruk. “De kwaliteit van de afwerking, alles volgens de regels van de kunst, gaf de doorslag”, vertelt medevennoot Annabelle Tieter. “Het was nochtans geen eenvoudige opdracht want op een tweede verdieping moet je meer dan ooit rekening houdend met de klimatologische omstandigheden. De jury had lof omdat we met alle indicatoren -houtkeuze, verlichting, planten- rekening hadden gehouden.”

De VLAM wil de meerwaarde van tuinaannemers in de kijker zetten met een jaarlijkse hoogmis van Vlaanderens mooiste tuinaanlegprojecten. Tuinaannemers zijn het visitekaartje van groen talent in Vlaanderen, aldus de VLAM.