Matisse and Henri stelt nieuwe collectie jongenskledij voor in Aalst

3dd5ae2Lieve De Dobbeleer (foto) heeft in de modewereld al heel wat watertjes doorzwommen. De in Ninove geboren onderneemster volgde een opleiding Confectie Industrieel management aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Aalst en ontwikkelde in haar eerste job voor de Amerikaanse technologiegigant Gerber Technology patroonsoftware. In Nederland werkte ze voor Bandolera en sinds 2003 begeleidt ze op zelfstandige basis het automatiseringsproces bij diverse confectiebedrijven, waaronder Caroline Biss uit Lebbeke.  In 2014 bracht ze onder de naam Matisse and Henri een eigen collectie jongenskledij op de markt, die ze verdeelt via een webshop.

“Als mama van een 4-jarige zoon ben ik vaak teleurgesteld in het beperkte aanbod van jongenskledij”, zegt ze.”Matisse and Henri bestaat daarom uit eenvoudige basisstukken zoals chinobroekjes, polo’s en hemdjes, telkens in fijne modekleuren en gemaakt uit zachte comfortabele stoffen, en zonder schreeuwerige kleuren of prints. Naarmate de collectie meer bekendheid kreeg, begon ook de vraag toe te nemen. Ik werk nu samen met een Italiaanse fabrikant om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag en om de kwaliteit te kunnen bieden die ik voor ogen heb.”

Op zondag 21 februari stelt Matisse and Henri vanaf 14 uur in de oude gistfabriek in Aalst de nieuwe collectie voor. “Ouders en kinderen mogen zoals steeds een namiddag vol plezier en vertier verwachten”, zegt Lieve De Dobbeleer nog. “Matisse and Henri staat garant voor een leuke zondagnamiddag met amusement voor de kinderen terwijl ouders rustig, met een glaasje in de hand, de collectie kunnen bekijken. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van dergelijke events en een webshop een omnichannelantwoord biedt op de noden van jonge ouders met weinig tijd.”

Lieve De Dobbeleer bewijst zo in ieder geval dat er ook in de veelgeplaagde modesector nog ruimte is voor intelligent ondernemerschap.