Matrassenfabrikant Van Landschoot houdt high end productie in België

traditionboxspringVan Landschoot is een familiebedrijf uit Maldegem dat geleid wordt  door Luc De Coninck. Ook de kinderen van de zaakvoerder  zijn actief in het bedrijf dat dit jaar zijn negentigste verjaardag viert, maar nog altijd kerngezond is.

“Om deze verjaardag te vieren brengen we een
handgemaakte, traditionele matrascollectie  op de markt, vervaardigd uit natuurlijke
materialen”, zegt marketingverantwoordelijke Christophe Bollé.  “De collectie heet “Tradition” en speelt in op de tegenwoordig vrij grote belangstelling van de consument voor van artisanale, natuurlijke materialen.”

In tegenstelling tot andere fabrikanten van grote marken,  slaagt Van Landschoot erin om deze high-end collectie betaalbaar  te houden en toch in eigen huis te maken, dankzij een heel sterke knowhow en een goed doordacht machinepark.

Het bedrijf mikt echter niet alleen op traditie maar ook op innovatie. Dat wordt geïllustreerd door de eind vorig jaar gelanceerde Vlair – de naam staat voor Van Landschoot air – matraskern.  De kern, die bestaat uit een open weefsel waarrond afdekplaten en zijkanten worden gebouwd in diverse schuimsoorten, zorgt voor een unieke  ventilatie.

“Door Vlair te integreren in matrassen van de hoogste kwaliteit, ontstaat een unieke combinatie van optimale ondersteuning, ventilatie, drukverdeling en veerkracht”, legt Christophe Bollé uit. “Tijdens de  slaap neemt het lichaam de meest comfortabele houding
aan dankzij de stevige ondersteuning die de Vlair matraskern biedt. Na gebruik neemt een Vlair matras opnieuw zijn originele vorm aan. De natuurlijke ventilatie garandeert onder alle omstandigheden en bij elke temperatuur een bijzonder aangenaam en rustgevend
microklimaat.”

Ondertussen hebben zo’n vijftig dealers dit innovatieve en gepatenteerde product in hun gamma opgenomen. Ook internationaal scoort Van Landschoot zowel met de traditionele als met de innovatieve matrassen goed.