Gentenaar Matthieu Voet, zaakvoerder van Newance uit Nazareth, is de nieuwe voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen. Hij volgt in die functie Benjamin Rieder van Bubble Post op. “Wij zijn heel blij dat Matthieu bereid is om het gezicht, de ambassadeur te zijn van Jong Voka in Oost-Vlaanderen en samen met het Voka-team de werking nog een versnelling hoger te duwen”, zegt gedelegeerd bestuurder Geert Moerman van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. De Oost-Vlaamse community, die intra- en entrepreneurs, jonger dan 40 verenigt, telt zo’n 300 jonge, ondernemende enthousiastelingen.

De 30-jarige Matthieu Voet begon al op zijn 22ste met het bouwen van websites, in bijberoep. In 2011 richtte hij zijn eigen webagency Newance op, dat ondertussen 9 mensen telt. “Ik wou op een innoverende manier websites en webshops bouwen. Een uitdagende doelstelling, maar niet evident in een markt die toen al verzadigd was. Reeds in die beginfase bleek hoe belangrijk het is over een netwerk te beschikken en dat is vandaag nog steeds zo”, zegt Matthieu Voet. “Vanaf de eerste dag ben ik intens beginnen netwerken. Dat heeft mij kennis, degelijke adviezen en ook business opgeleverd. Nu wil ik graag iets terug geven”.

Matthieu Voet is gedurende twee jaar actief geweest in BRYO, het Voka-initiatief gericht op de begeleiding van jonge ondernemers. Hij maakt sinds 5 jaar deel uit van de adviesraad van Jong Voka en heeft alvast heel wat plannen. “Ik wil een kalender vol hippe en laagdrempelige initiatieven voor het jonge ondernemersgeweld, met veel inhoudelijke events rond bedrijfsvoering”, zegt Matthieu Voet. “Jong Voka moet een open community zijn, waarvan de horizon het Gentse stadscentrum overstijgt. Ook in Aalst, De Pinte en andere Oost-Vlaamse centra beweegt er veel op vlak van nieuw ondernemerschap. Liefst zie ik de afstand tussen Jong Voka en de moederorganisatie Voka kleiner worden. Daarom zijn ook de iets minder jonge ondernemers van harte welkom bij Jong Voka.”