Dierenspecialist Maxi Zoo uit Temse organiseerde dit weekend een inzamelactie om asieldieren een warme kerstperiode te bezorgen. In de 41 winkelpunten van Maxi Zoo, verspreid over België, konden klanten een vrije bijdrage doneren in een kerstmand. De donaties zijn voor dieren uit lokale asielen bestemd. “Er zijn te veel dieren die hun gouden mandje nog niet gevonden hebben. Daarom willen wij in de kerstperiode extra focussen op de asieldieren die de eindejaarsperiode zonder baasje moeten doorbrengen”, klinkt het bij Maxi Zoo.

Klanten konden in elk filiaal van Maxi Zoo een bijdrage schenken via de aankoop van enkele producten die door het asiel zijn geselecteerd. Maxi Zoo wil via deze weg de samenwerking met dierenasielen versterken en tegelijkertijd, uit liefde voor de dieren, een mooie bijdrage verzamelen. Bovendien spoort de dierenspecialist alle dierenliefhebbers aan om tijdens de kerstvakantie een wandeling met asieldieren te maken. Op die manier wil de zaak de adoptie van een asieldier in de kijker zetten.

Dierenspecialist Maxi Zoo is een solidaire onderneming die op lokaal en nationaal niveau dieren probeert te helpen waar het kan. Zo zijn er in de winkels ook asielboxen aanwezig waar klanten voeding en materiaal kunnen doneren. De inzamelingen worden telkens over verschillende lokale organisaties verdeeld en dragen tot het welzijn van heel veel dieren bij.