Maxime Loose versterkt The VIGOR Unit

aaeaaqaaaaaaaawraaaajdblmjjhymmwltc1odctnge1mc1hymvmltuyzgqwngnmyzhlygThe VIGOR Unit uit Zwijnaarde is een spin-off van de Universiteit Gent, die in de lente van 2015 werd opgericht door Cédric Velghe en Frederik Anseel, die vorige week nog uitgebreid aan het woord kwam in een Pano-uitzending over werkbaar werk. Het berijfs wil bedrijfsleiders en beleidsmakers aan de hand van wetenschappelijke inzichten en data helpen bij het nemen van effectieve beslissingen.

De focus van de oprichters ligt daarbij op het managen van mensen. Hun advies baseren ze op de huidige stand van zaken in de wetenschap of op eigen veldonderzoek op maat van bedrijven. Daarnaast besteden dienstverleners hun R&D uit aan The VIGOR Unit die voor hen nieuwe managementtools ontwikkelt, zoals een psychologische test of een app.

Het bedrijf  heeft duidelijk de vinger op een zere wonden gelegd bij nogal wat bedrijven, die door de combinatie van te veel informatie en te weinig tijd vaak niet de kans hebben om zich voldoende correct te informeren vooraleer  verhinderen  belangrijke beslissingen te nemen. Temeer omdat ook niet altijd duidelijk is of de beschikbare informatie betrouwbaar is en omdat ze vaak zo vaktechnisch is, dat ze niet gemakkelijk te begrijpen is.

Heel wat bedrijven hebben ondertussen de weg naar The VIGOR Unit gevonden. In zoverre dat het bedrijf zich nu vanaf 19 december zal versterken met Maxime Loose (foto). Die ontwikkelde wetenschappelijke vaardigheden als onderzoeker (KULeuven) en HR-praktijkervaring als organisatieadviseur bij de Vlaamse Overheid. Bovendien was hij een van de eerste ambassadeurs voor evidence-based HR in Vlaanderen.

“Ik beschouw hem ook als een van de meest integere HR professionals die ik ken”, zegt Cedric Velghe. “Daarom is Maxime de ideale persoon om onze klanten wetenschappelijk onderbouwd, data-gedreven en gebruiksklaar advies te verlenen voor hun HR-vraagstukken.”