MBA in één dag nu ook in boekvorm verkrijgbaar

bentiggelaarBen Tiggelaar is een Nederlanse coach/managamentgoeroe die ook in Vlaanderen furore maakt met zijn bekende seminar “MBA in één dag”. Nu heeft hij dit programma ook in een boek gegoten. Het bevat in de lijn van zijn seminar een frisse blik op de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers en geeft inzicht in welke managementboeken ondernemers nu echt moeten lezen, in de namen van de goeroes rond leiderschap, organisatie, strategie en uitvoering. Het boek geeft ook tips om de inzichten van die topschrijvers en goeroes ook daadwerkelijk te gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Alle bekende managementdenkers, gaande van Covey en Collins tot Porter en Drucker, passeren kort de revue. Hun meest inspirerende ideeën worden in het boek samengevat en geordend en Tiggelaar voegt er voorbeelden, checklijsten en praktische tips aan toe.

Het is in ieder geval de verdienste van Tiggelaar – maar dat zal wel typisch zijn voor Nederlanders – dat hij rond het samenvatten van de ideeën van de grote managementdenkers voor zichzelf een sterke business heeft uitgebouwd. Het boek kan alleszins een tip zijn als u nog op zoek bent naar wat nuttige vakantielectuur.