De Oost-Vlaamse keten Meat & More tekent nog maar eens voor expansie. Zopas opende de groep met standplaats Aalter een nieuwe vestiging aan zee, meer bepaald in Oostende. Het betreft een nieuw maaltijd- en winkelconcept onder de vlag Bon’Ap. De site omvat een zelfbedieningstoog met warme dagschotels naast de vertrouwde buurtslagers-slagerij, traiteurafdeling en gezellige eethoek. Meat&More is een verticaal geïntegreerd voedingsbedrijf gespecialiseerd in vlees, bekend om zijn slagerijformule buurtslagers en maaltijdwinkelketen Bon’Ap.

Bon’Ap is een zogenaamd blurring-concept: een combinatie van vleesverkoop en maaltijden voor consumptie ter plaatse of onderweg. In de hoofdzetel in Aalter zijn de productie, logistiek en administratie van Meat & More gecentraliseerd, met inmiddels ruim 300 medewerkers. Meat & More baat meer dan 140 buurtslagers-verkooppunten uit in de supermarktketens Lidl, Smatch, Delhaize en Carrefour. Daarnaast heeft het bedrijf 23 onafhankelijke Bon’Ap-maaltijdwinkels. Bovendien verkoopt het voedingsbedrijf gespecialiseerd in vlees ook rechtstreeks aan slagerijen en industriële afnemers onder een private label-concept. In totaal werken er zo’n 1100 mensen in de Meat & More-groep. Geert Ally leidt de groep.

Bon’Ap speelt, zoals nu ook in Oostende, in op de veranderende voedingsmarkt, waarbij consumenten meer eetmomenten inlassen, minder tijd besteden aan koken en vaker op de laatste knip beslissen wat ze zullen koken of kopen die dag. Met een vast aanbod van betaalbare warme maaltijden slaat Bon’Ap een brug tussen de klassiekere (buurt)supermarkten en de horecasector.

Bon’Ap Oostende is de 23ste vestiging van de keten van onafhankelijke maaltijdwinkels. De winkel is gelegen in het voormalige pand van de Lidl, waar jarenlang een buurtslagers-slagerij werd uitgebaat.