Brouwerij Huyghe uit Melle kan vijf nieuwe medailles aan haar palmares toevoegen. Op de World Beer & Cider awards in Nieuw-Zeeland won de familiebrouwerij vier medailles. Er was brons voor Mongozo Premium Pilsner, zilver voor Delirium Tremens en Mongozo Buckwheat White Beer en goud voor Delirium Nocturnum. In Japan ging gelegenheidsbier Deliria met een zilveren medaille aan de haal op de Foodex Gourmet Food & Drinks.

Na de twee medailles op de World Beer Idol in januari dit jaar, breidt Brouwerij Huyghe de collectie uit naar zeven medailles in 2017. “Het jaar is amper twee maanden oud en we wonnen reeds 7 medailles. Het belooft dus een grand cru-jaar te worden”, zegt Alain De Laet, ceo van Brouwerij Huyghe. “Deze internationale erkenning is mooi, maar voor mij is het veel belangrijker om te zien dat we jaar na jaar blijven groeien. En de winst investeren we opnieuw, om van deze brouwerij een state-of-the-art bedrijf te maken dat ik later met een gerust hart kan overdragen aan mijn zoon, die de volgende en reeds vijfde generatie vertegenwoordigt.”

Het Deliriabrouwsel dat in Japan in de prijzen viel zal op 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, voorgesteld worden aan het publiek tijdens een Latin Night. Het gelegenheidsbier werd half januari gebrouwen door een internationaal vrouwengezelschap, zoals toen te lezen was op Made in Oost-Vlaanderen. De Latin Night zal plaatsvinden in Club Central in Gent.