Medi-Market opent op 29 april vestiging in Gent

0000000000000000000000000000yvMedi-Market, de parafarmacieketen van de Belgische groep Medicare-Market, zet zijn ontwikkeling in België voort en opent op 29 april een eerste vestiging in Vlaanderen, met een apotheek van 250 vierkante meter en een parafarmacie van 650 vierkante meter. De vestiging komt er aan de rand van Gent, langs de Kortrijkse Steenweg, in de richting van Sint-Martens-Latem.

Medi-Market was al met drie apotheken en vijf parafarmacieën actief in Wallonië en rond Brussel, meer bepaald in Gosselies, Bergen , Rcourt, Waterloo en Evere.
Dat er nu een goed jaar na de start ook al een vestiging komt in Vlaanderen levert volgens Yvan Verougstraete (foto), de oprichter van de holding Medicare-Market, het onweerlegbare bewijs dat zijn twee verkooppuntconcepten volledig in lijn liggen met de verwachtingen van de klanten.

De twee concepten van de holding Medicare-Market delen hetzelfde DNA en spelen in op complementaire behoeften van de klanten. In de apotheek vinden ze een moderne omgeving voor advies en geneesmiddelen. “Met behulp van nieuwe technologieën willen we met ons businessmodel de prijzen van geneesmiddelen voor de eindklant verder drukken en de aankopen stimuleren die het tekort van de sociale zekerheid mee helpen verkleinen,” verduidelijkt Yvan Verougstraete.

De parafarmacie is een multidisciplinaire ruimte waarin 5 grote thema’s centraal
staan (Voeding & Dieet, Cosmetica, Natuurlijke medicijnen, Baby & Mama, en
Bandagisterie) met meer dan 8.000 referenties tegen lage prijzen en gespecialiseerd advies van een multidisciplinair team met onder meer diëtisten, schoonheidsspecialisten en natuurgeneeskundigen. “We zijn ervan overtuigd”, aldus nog Yven Verougstraete, “dat we met onze twee concepten eigenlijk de gezondheidsexpertise democratiseren.”

Met de opening van de Gentse vestiging creëert Medi-Market ook minstens tien nieuwe jobs.