Medix Laboratoires verhuist naar Oudenaarde

123bruaanMedix Laboratoires is een jonge fabrikant van voedingssupplementen, dieetvoeding, sportvoeding en OTC (Over The Counter) producten onder ‘private label’, die tot voor kort gevestigd was in Erondegem, maar die nu verhuist naar de industriezone “De Bruwaan” in Oudenaarde.

Medix nam er zijn intrek in een splinternieuw complex dat is opgeleverd op 3 november 2014. De verhuis van Medix Laboratoires naar Oudenaarde kwam tot stand na een geslaagde samenwerking tussen de gekende vastgoedadviseurs Hugo Ceusters & JLL.

“Onze collega was reeds enige tijd op zoekt naar een geschikte locatie en  kwam hiervoor bij onze Gentse afdeling aankloppen, gezien onze steeds groeiende lokale verankering in Oost en West-Vlaaneren”, aldus Louis De Clercq, die enkele jaren geleden  het lokale kantoor van Ceusters in Gent opstartte.

“Gezien we ons in Oudenaarde samen met de eigenaar geëngageerd hadden voor de verdere ontwikkeling en commercialisatie van deze terreinen hadden we een ideaal platform om dit project te verwezenlijken. Tevens mogen we de grote bijdrage van de Willy Naessens group niet onderschatten.

Naessens is er in geslaagd om op amper acht maanden ná het verkrijgen van de bouwvergunning een kant en klaar gebouw neer te poten specifiek op maat voor dit jonge bedrijf. Het hele complex moest ten laatste in november klaar te zijn voor hun opstart. Sta me toe te zeggen dat dit een kappe realisatie is van Willy en zijn team”, besluit De Clercq.

In de nieuwe hoofdzetel komt niet alleen 1.500 m² kantooroppervlakte voor Medix Laboratoires, maar ook een  opslaghal van  10.000 m². Het multifunctionele gebouw doet dus tegelijk dienst als productie- en opslageenheid. Naast deze reeds gerealiseerde hal werd aan Medix de garantie gegeven om binnen de drie jaar nog eens 10.000 vierkante meter ter beschikking te hebben op Bruwaanpark, een ruimte die voorlopig voor dit snel groeiende bedrijf wordt gereserveerd.  Uiteraard is ook het stadsbestuur van Oudenaarde erg verheugd over de komst van dit groeibedrijf, dat naar schatting op korte termijn een honderdtal nieuwe banen zal creëren.