Meer dan 2.000 nieuwe jobs in onderzoeksbedrijvenpark Eiland Zwijnaarde

MathiasDeClercq_jpg_275Het bedrijvenpark Eiland Zwijnaarde heeft een unieke locatie aan de E40. De nabije aanwezigheid van de verkeerswisselaar E40/E17 en de directe op- en afrit op de recent doorgetrokken R4 zorgen voor een prima ontsluiting. Rond het bedrijvenpark is ook een nv opgericht die uit verschillende partners bestaat –  projectontwikkelaar Alinso nv, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf (sogent), de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, – die verantwoordelijk is voor de ontwikkelingen van de gronden van het bedrijvenpark..

Die heeft nu een alliantie afgesloten met de Universiteit Gent en met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Met deze alliantie worden de UGent en VIB de bevoorrechte partners voor de ontwikkeling en commercialisatie van de zones voor onderzoek & ontwikkeling op het bedrijvenpark Eiland Zwijnaarde. Alle partners koesteren daarbij grote ambities inzake duurzaamheid, architecturale kwaliteit en kwaliteit van de inrichting. Het 35 hectare grote bedrijvenpark biedt ruimte voor 17 hectare kennisbedrijvigheid en 18 hectare hoogwaardige regionale bedrijvigheid (zoveel mogelijk watergebonden transport, distributie en logistiek).

Schepen Mathias De Clercq zegt als voorzitter van de nv Eiland Zwijnaade bijzonder tevreden te zijn over deze alliantie: “Eiland Zwijnaarde wordt zo, samen met het bestaande UGent-wetenschapspark in Zwijnaarde, de toegangspoort tot de Gentse, Oost-Vlaamse en Vlaamse kennisregio. Dankzij de alliantie met de UGent en VIB kan deze site ontwikkeld worden tot een hoogwaardige kenniscluster van R&D-bedrijven. Dit zal bijdragen tot een verdere economische groei en de creatie van meer dan 2.000 bijkomende arbeidsplaatsen in de Gentse regio.”