Meer dan 60 Oost-Vlaamse bedrijven zetten zondag de deuren open

 

open-bedrijvendag-2015Voor Open Bedrijvendag zetten komende zondag 61 Oost-Vlaamse bedrijven de deuren open. Naast enkele klinkende namen gaat het ook om minder bekende ondernemingen die even goed tot de verbeelding zullen spreken. Sint-Niklaas, ninove, Aalter en de Gentse haven lopen speciaal in de kijker.

Bezoekers kunnen onder meer ontdekken hoe 400 trailers en wagens van het cargoschip gehaald worden bij DFDS in de Gentse haven, of hoe vele soorten worst gemaakt worden bij Noyen in Evergem, kijen hoe het er aan toe gaat in het psychiatrische ziekenhuis Sint-Lucia in Sint-Niklaas en bij Brantano in Aalst leren hoe een schoenencollectie ontstaat en hoe die de weg vindt naar de 134 winkels.

In Oost-Vlaanderen slaan verschillende bedrijven de handen in elkaar om van Voka Open Bedrijvendag een gezamenlijk feest te maken. Soms gebeurt dit met steun van de lokale overheden, soms spontaan op initiatief van de bedrijven zelf.

Voka Open Bedrijvendag richt dit jaar ook een spot op bedrijven die actief zijn in de bio-economie, economie die gebruik maakt van biomassa: materiaal van dierlijke of plantaardige oorsprong. Sommige bedrijven verwerken die biomassa tot voeding, andere gebruiken de grondstof voor de productie van nieuwe materialen of zetten de massa om in energie. Houtbewerking, aardappelteelt, vergistingsinstallaties … Ze behoren allemaal tot onze bio-economie.

ArcelorMittal maakt innovatieve en duurzame staalproducten voor de meest uiteenlopende toepassingen in het dagelijkse leven. Zonder staal, geen futuristische sportstadia, geen groene energie, of geen lichtgewicht auto’s. Om het staal van de toekomst te kunnen produceren, loopt er bij ArcelorMittal Gent een bijzonder ambitieus investeringsprogramma van 140 miljoen euro, verspreid over verschillende jaren. We kunnen gerust spreken over ‘de investering van de eeuw.Op Open Bedrijvendag profileert het bedrijf zich onder de noemer bio-economie. ArcelorMittal heeft immers de ambitie om in Gent een installatie te bouwen om een gedeelte van het hoogovengas in biobrandstof om te zetten.

La Lorraine Bakery Group uit Ninove bakt al zo’n 75 jaar dagvers brood, lekkere taarten en heerlijke ontbijtkoeken. Als Belgische marktleider dragen ze passie, vakmanschap en respect voor de recepturen hoog in het vaandel om zo dagelijks duizenden klanten tevreden te stellen. Kom een blik werpen achter de schermen en ontdek waarom smaak en kwaliteit zo belangrijk zijn. Zoek je een smaakvolle job? Kom dan zeker langs in het LLBG Café aan het einde van de rondleiding. In ruil voor je CV maak je bovendien ook kans op een lekkere taart.

Samen met enkele andere bedrijven in de Gentse haven, opent familiebedrijf Noyen uit Evergem  de deuren op Voka Open Bedrijvendag. Al vier generaties lang heeft Noyen een passie voor lekker vlees en ambachtelijke recepten. Hun assortiment bestaat voornamelijk uit witte pensen, barbecueworsten, bloedworsten, eindejaarspensen en Gentse paardenlookworsten. Op Open Bedrijvendag gaat het bedrijf bovendien op zoek naar smaakideeën voor nieuwe worsten, leert het  de bezoekers hoe je de perfecte worsten bakt en biedt het uiteraard ook verschillende soorten worst aan om te proeven.