Megastore AS Adventure Gent verhuist

AS_Adventure

De bekende outdoorketen AS Adventure verhuist in Gent zijn winkel van de populaire Veldstraat naar de vlakbij gelegen Zonnestraat.

De keten neemt er medio volgend jaar zijn intrek in het monumentale gebouw
Zonnestraat 8-10 en plant er een splinternieuwe megastore van ruim
drieduizend vierkante meter op verschillende niveaus.

De transactie kwam tot stand na een optimalisatieanalyse die het team
van Hugo Ceusters, dat ook in Gent een kantoor heeft, uitvoerde  in opdracht van Vastned Retail Belgium.

“De uitdaging bestond er in om de uitstraling van het monumentale gebouw meer tot haar recht te laten komen zonder dat het rendement onder druk kwam te staan”,  verduidelijkt Louis De Clercq van Hugo Ceusters, die de deal opzette.

“Eigenlijk is het een oefening die ook andere eigenaars zouden moeten aandurven”, geeft hij aan. “Het bekomen van een interessante huurprijs is uiteraard van belang, maar jammer genoeg gaat dit in vele gevallen ten koste van het pand zelf én in het verlengde daarvan ook van het straat- en stadsbeeld. Daarom alvast een gemeende pluim voor eigenaar VastNed, die in
deze moeilijke retailtijden, deze oefening durft aan te gaan. Zowel de eigenaar, de
nieuwe huurder als de Gentse binnenstad komen hier als winnaar uit de bus. De verhuis van AS Adventure naar de Zonnestraat bevestigt eveneens de uitbreiding van het kernwinkelgebied die in de Gentse binnenstad op til staat, ondermeer richting de Kouter.”

Door het project van Matexi en de herontwikkeling van de bank ING aan de Kouter, ontstaat een volwaardig winkelcircuit waarbij de Veldstraat meer en meer verbonden wordt met de trendy winkelkern richting de Vogelmarkt, Koestraat en Kalandeberg en binnenkort ook de Kouterdreef.