Dirk Impens heeft het einde van zijn Gentse productiehuis Menuet aangekondigd. Een schuldenberg of ziekte liggen niet aan de basis. “Dit is geheel en al mijn eigen beslissing, mijn eigen keuze, net zoals ik de voorbije dertig jaar grotendeels zelf keuzes gemaakt heb”, reageert Dirk Impens.

Gedurende 30 jaar produceerde Dirk Impens met zijn productiehuis meer dan vijftig langspeelfilms en televisieseries. In 1989 werd Blueberry hill van Robbe De Hert zijn eerste film. Daarnaast gaf hij mee vorm aan alle films van Felix van Groeningen.

Met Daens van Stijn Coninx haalde Impens zijn eerste Oscarnominatie binnen. De tweede nominatie voor het gouden beeldje verzilverde hij met The broken circle breakdown van Felix van Groeningen. Ook met televisieseries zoals Terug naar Oosterdonk, Katarakt, Code 37, Zuidflank, Coppers, Deadline 14/10 en Deadline 25/5, en In Vlaamse velden heeft hij met Menuet een mooi palmares gecreëerd.

Er zitten nog nieuwe series van de hand van Menuet aan te komen. Het gaat om 13 geboden van Maarten Moerkerke met Marie Vinck, en De bende van Jan De Lichte van Maarten Moerkerke en Robin Pront met Matteo Simoni en Stef Aerts.

Menuet werkt de lopende projecten Verborgen verlangen van Maarten Moerkerke en Under my skin van Lukas Dhont nog afwerken. De verfilming van Het smelt van Lize Spit wordt daarentegen overgedragen aan een ander productiehuis. Die film wordt het regiedebuut van Veerle Baetens.