Meubelontwerpster uit Merelbeke wint prestigieuze Italiaanse designprijs

TM2013-0178Als kind droomde de nu 22-jarige Lisse Van Cauwenberge er al van om meubels te ontwerpen. En ze is volop bezig die droom waar te maken. De ontwerpster uit Merelbeke ging deze week in Como een prijs in ontvangst nemen voor DimDim, haar ontwerp van een demonteerbare wieg.

Lisse studeerde interior en furniture design aan het Thomas Moore College in Mechelen en aan het Istituto Politecnico in Milaan en start in oktober met een postgraduaat branding and packaging design. “Ik wil ook weten hoe ik mijn ontwerpen beter in de markt kan zetten”, zegt ze daarover.

De eerste stap is daarvoor alvast gezet, want de Italiaanse prijs kreeg ze  nadat de organisatoren van de ontwerperswedstrijd haar zelf contacteerden na het zien van een aantal van haar ontwerpen op enkele prominente blogs. Naast de verstelbare wieg die ook als schommelstoel kan worden gebruikt, ontwierp Lisse Van Cauwenberge ook al de Misfit stoel. Haar ontwerpen zullen ook te zien zijn tijdens de prestigieuze biënnale Interieur in Kortrijk. En ze heeft met het bedrijf Wuyts uit Massenhoven ook al een producent gevonden voor haar ontwerpen. Of ze haar passie ook in een eigen onderneming zal kunnen omzetten, is momenteel nog niet duidelijk. “Ik hoop na mijn postgraduaat ergens bij een ontwerpbureau aan de slag te kunnen, maar ik zal zeker ook op een ondernemende manier mijn eigen ding blijven doen. Ontwerpers hebben sowieso een echte ondernemersspirit.”