MG Real Estate gaat voor het eerst in Nederland een project ontwikkelen. Het gaat om Westfields Logistics, een groot modern logistiek gebouw in Eindhoven. “Vorig jaar investeerden we voor het eerst in het buitenland met gebouwen voor FedEx en TCR op de luchthaven van Kopenhagen. Dit is een nieuwe stap voor ons bedrijf”, klinkt het bij de Gentse vastgoedontwikkelaar.

Westfields Logistics Development komt tot stand door een samenwerking tussen SDK Vastgoed, VolkerWessels Logistics Development en MG Real Estate. Een multifunctioneel logistiek gebouw van 88.000 vierkante meter en 3.000 vierkante meter kantoorruimte zal worden opgetrokken op de zone Westfields. Die ligt ten noordwesten van Eindhoven. Ook pakjesbedrijf DPD en de Brainport Industries Campus zullen er komen te liggen. Die laatste is een campus voor hightechbedrijven in de toelever- en maakindustrie.

De ligging van Westfields levert een directe toegang tot het belangrijkste snelwegennet in Nederland, België en Duitsland op. “Door deze verbinding is het de ideale plek voor moderne logistiek, zeker omdat alle relevante koerierdiensten met een wereldwijde dekking in de directe omgeving gevestigd zijn. Ook de aanwezigheid van DPD en Brainport Industries Campus versterkt verder de aantrekkingskracht van het terrein en het gebouw.”