GENT – In het Marriott Ghent-hotel stond voor één avond alles in het teken van stad Gent en haar inwoners. In zes categorieën werden er de awards van De Strafste Gentenaar uitgereikt. Chef-kok Michaël Vrijmoed werd door de Gentenaren verkozen tot Strafste Gentse Ondernemer.

De algemene titel van de Strafste Gentenaar was weggelegd voor Luk De Bruyker die in de Gentse volksmond beter bekend is als het kritische stadstypetje Pierke Pierlala. Maar er werden nog vijf andere prijzen uitgereikt door organisator De Gentenaar.

In de categorie ondernemen ging het tussen projectontwikkelaar Nicolas Béarelle van Revive en chef-koks Kobe Desramaults en Michaël Vrijmoed. Het was het keukentalent van Restaurant Vrijmoed dat aan het langste eind trok. Michaël Vrijmoed opende zes jaar geleden zijn restaurant. Daarvoor werkte hij acht jaar lang als sous-chef in driesterrenrestaurant Hof van Cleve, waar hij de rechterhand van Peter Goossens was.

In de categorie Gentse evenementen troefde Gent Jazz het autovrije Fly Over-feest en de volkskoers de Zeswijkse af. Jan De Maeseneer ging dan weer het biotechbedrijf Ablynx en Dirk Inzé van het VIB vooraf bij de genomineerden in de academische wereld. Wielrenster Jolien D’Hoore werd de Strafste Gentse sporter en Sioen de Strafste Gentse muzikant.