GENT – De Gentse contactencentergroep Mifratel koopt vijftig procent van het Bulgaarse Euroccor.

Mifratel manifesteert zich meer dan ooit in het buitenland. Eerder al nam het initiatieven in Luxemburg, Nederland en Marokko. Oost-Europa was onbekend terrein maar daar komt nu ook verandering in mits een vijftig procent participatie in het Euroccor, een bedrijf dat in 2005 werd opgericht door Belgische investeerders (Stefan Dermul, Reinhilde Muys). De mediagroep Rossel had zich naderhand ingekocht voor vijftig procent. Het is dat laatste aandelenpakket dat nu door Mifratel wordt overgneomen voor een niet nader bekend bedrag.

Contactcenters, de business waarin Mifratel actief is, handelen klantencontracten en allerlei bijhorende diensten af voor derden. Mifratel is goed voor een omzet van 65 miljoen euro, bijeengefietst door 1.650 mensen. Een recente overname in Nederland zorgde voor een grote sprong voorwaarts. Het Gentse bedrijf liet al een tijdje uitschijnen dat het zijn buitenlandse expansie wilde versnellen.

Mifratel is in handen van het private equity fonds KeBeK, in handen van gewezen topbankiers die voorheen aan de slag waren bij KBC Private Equity of bij BNP Paribas Private Equity.