GENT – MindBytes, ontwikkelaar van data-intelligente educatieve software, heeft een nieuwe vestiging in het Canadese Edmonton opgericht. Die kreeg de naam MindLab Interactive AI, Inc. Vanuit het Noord-Amerikaanse continent zal het Gentse bedrijf focussen op de ontwikkeling van interactieve medische spelletjes aangestuurd door artificiële intelligentie.

De interactieve spelletjes met artificiële intelligentie zijn erop gericht om de levenskwaliteit van patiënten en hun families te verbeteren door gedragsverandering op gang te brengen. De keuze voor Canada was zeer bewust omdat zich daar de wereldmarkt voor healtcare- en serious games bevindt. “Dit is een zeer spannende kans voor ons, en de volgende logische stap”, zegt Geert Vander Stichele, ceo van MindBytes. “We zijn van plan onze instrumenten te verbeteren door gebruik te maken van de bekende expertise in artificiële intelligentie die in Canada aanwezig is.”

Partnerships

Het bedrijf is nu actief op zoek naar commerciële en academische samenwerkingen in Noord-Amerika. “We zijn ervan overtuigd dat onze instrumenten het leven van mensen op een kosteneffectieve, toegankelijke en persoonsgerichte manier kunnen verbeteren”, meent Geert Vander Stichele. Er kwam alvast een samenwerking tot stand met de universiteit van Saskatchewan en professor Regan Mandryk. Gedurende acht maanden zal het onderzoeksproject zich toespitsen op het gebruik van artificiële intelligentie in interactieve medische games. Ook met KU Leuven, UGent en de universiteit van Uppsala in Zweden heeft MindBytes strategische samenwerkingen lopen.

MindBytes werd opgericht in 2014 in Gent. Het bedrijf zet zich via data-slimme educatieve software in om mensen en organisaties te helpen hun gedrag te veranderen en betere beslissingen te nemen. De klanten van MindBytes zijn diverse farmaceutische bedrijven uit de top 10, regionale overheden en zorginstellingen.